Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez u Beloj Crkvi (VIDEO)

Vladimir Batez i Darko Bogosavljević

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je Belu Crkvu i nakon radnog sastanka sa predsednikom opštine Darkom Bogosavljevićem, obišao i sportske objekte koji se prvenstveno koriste za nastavu fizičkog vaspitanja, ali ih za treninge i takmičenja koriste i mnogobrojni belocrkvanski sportski klubovi.

Izražavajući veliko zadovoljstvo što je u prilici da poseti Belu Crkvu, pokrajinski sekretar se zahvalio predsedniku opštine na pozivu:

„Imali smo više tema o kojimo smo razgovarali, jedna od temu su dva projekta Opštine Bela Crkva vezana za konkurs Sekretarijata za izgradnju, održavanje i opremanje. Druga tema je obilazak sportskih objekata i upoznavanje sa svim onim sa čime Bela Crkva raspolaže, šta namerava da radi u narednom periodu u oblasti sporta, sportske infrastrukture i sportskog turizma. Bilo je reči i o omladinskoj politici koja se sprovodi na nivou opštine Bela Crkva. Zadovoljan sam onim što sam čuo, nakon detaljnog upoznavnja na licu mesta sa projektom, lakše ćemo doneti odluku i gledaćemo da stvarno damo podršku Opštini Bela Crkva na ovom konkursku“ – istakao je Vladimir Batez.

Opštini Bela Crkva u prethodne dve godine odobreni su projekti kod Sekretarijata za sport i omladinu u oblasti omladinske politike i za razvoj školskog sporta.

„U oblasti sportske infastrukture, trudimo se da ravnomerno raspodelimo sredstva. Prema našoj evidenciji, prošle godine, bili smo prisutni u 25 opština sa projektima na infrastrukturi, a ove godine prioritet će imati one opštine koje nisu u prethodnom periodu dobile sredstva. Pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu, bukvalno obiđe svaki projekat koji stigne u Sekretarijat, vezan za infrastrukturu. Izađemo na lice mesta i sa lokalnom samoupravom definišemo šta su stvarni prioriteti opštine, vezani za obllast sporta i sportske infrastrukture. Očekujem nastavak dobrog partnerskog odnosa Sekretarijata i lokalne samopurave Opštine Bela Crkva i siguran sam da će rezultat moje današnje poseti biti konkretizovan u najskorije vreme“ – zaključio je Batez.

Vladimir Batez u Beloj Crkvi

Predsednik Opštine Bela Crkva, Darko Bogosavljević, zahvalio se Pokrajinskom sekretaru na poseti i izrazio očekivanja da će to u narednom periodu biti praksa.

„Predočili smo Sekretaru koje su najnephodinije investicije, odnosno koji su radovi najhitniji da bi se postigao osnovni nivo što se tiče uslova, prvo za školski sport, a nakon toga i za ostale sportske klubove u našoj opštini“ – rekao je Bogosavljević.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*