Preventivni pregledi i ovog vikenda u Domu zdravlja „Bela Crkva“

dr Emina Minic

Preventivni pregledi biće organizovani u subotu i nedelju 4. i 5. novembra u Domu zdravlja „Bela Crkva“, a građani će moći da urade kardiološke preglede, odnosno EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani dođu u Dom zdravlja „Bela Crkva“ od 8 do 16 sati.

„Prventivni pregledi se i ovog vikenda organizuju u više od 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost. Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima. Tokom oktobra rađeni su ultrazvuk dojke, PSA test i pregledi štitaste žlezde.“ – rekla je dr Emina Minić, v.d. direktora Doma zdravlja „Bela Crkva“.

Zbog analiza određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi, potrebno je da građani koji dođu na preventivne preglede ne doručkuju.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*