Romanijska ulica u Beloj Crkvi dobila asfalt (VIDEO)

asfaltiranje romanijska

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić i predsednik opštine Darko Bogosavljević obišli su radove na asfaltiranju Romanijske ulice u Beloj Crkvi.

Zemljani radovi su počeli 3. oktobra, a završni sloj asfalta postavljen je 12. oktobra. Opština Bela Crkva finansirale je izvođenje radova u ukupnoj vrednosti od 2.112.264,00 dinara. Asfalt je postavljen u dužini od 149 metara, širina kolovoza je u jednom delu ulice 4 metra, a u drugom delu 5 metara. Celom dužinom ulice postavljeni su i ivičnjaci, sledi i postavljanje vertikalne signalizacije i obeležavanje kolovoza.

„Drago mi je što je nakon toliko godina i Romanijska ulica dobila asfalt. Mala ulica, mali problem, generalno gledajući, ali veliki problem za stanovnike Romanijske ulice. Meštani su zahvalni, trebalo je ovo uraditi mnogo ranije, ali čelnici lokalne samouprave u ranijem periodu nisu prepoznali ovaj problem i nisu asfaltirali ovu ulicu. Mi smo to sada ispravili, mali korak za Belu Crkvu, ali veliki korak za građane koji ovde stanuju“ – rekao je Marjan Aleksić, predsednik SO Bela Crkva.

Najavljujući nastavak infrastrukturnih radova, Aleksić je istako da su prioriteti industrijska zona i završetak gasifikacije opštine Bela Crkva.

„Najbitniji su nam radovi u industrijskoj zoni i da konačno gas stigne u Belu Crkvu. To je osnovi uslov za dalji razvoj infrastrukture i za dolazak investitora i otvaranje fabrika u našoj opštini. Urađena je podzemna infrastruktura za gas i gasne instalacije i sada ostaje da se dovede gas sa Tilve. U toku je otkup zemljišta i eksproprijacija kuda će gasovod da prođe, očekujem završetak ovog projekta sledeće godine“ – objašnjava predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić.

„Celokupan iznos ovih radova finansira se iz budžeta opštine Bela Crkva. Trenutno je u toku izrada novih projekata, imamo i urađene projekte, tako da, već početkom prvih konkursa kod viših nivoa vlasti, apliciraćemo kako bi se nastavili radovi kako u samoj Beloj Crkvi tako i u naseljenim mestima naše opštine. Na poslednjoj sednici SO Bela Crkva usvojene su odluke o izradi četiri plana detaljne regulacije, koji su preduslov da bi mogli da uradimo projekte asfaltiranja za ostale ulice. Ono što nas očekuje je završetak asfaltiranja u industrijskoj zoni, a narednih dana očekujemo i početak radova na javnoj rasveti u industrijskoj zoni i Jezerskoj ulici. Plan za narednu godinu je projekt koji će biti najvidljiviji, a to je ulica Jovana Popovića, od raskrsnice sa ulicom Žarka Zrenjanina pa sve pored Doma zdravlja, do raskrsnice sa ulicom Vojvođanskih brigada. Biće urađen i novi trotoar, kao i parkinzi, zbog izgradnje nove pijace“ – ističe predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

Stanovnici Romanijske ulice složni su u misljenju da asfaltirana ulica za njih znači mnogo i da će im olakšati svakodnevnicu i doprineti boljim uslovima stanovanja u ovom delu grada.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*