Dobre vesti odgovor na pozitivne promene: Pokrajina daje 200 miliona za Glavnu ulicu u Beloj Crkvi

Pokrajinska vlada, rebalansom budžeta za 2023. godinu, predvidela je 200 miliona dinara za rekonkstrukciju i dogradnju Glavne ulice u Beloj Crkvi.

„Na sednici održanoj 7. juna, utvrđen je predlog rebalansa budžeta APV Vojvodine za 2023. godinu. U okviru saobraćajne infrastrukture predviđeno je uređenje Glavne ulice u Beloj Crkvi. Reč je o višegodišnjem projektu. Pomenuta cifra je samo za radove u ovoj godini. Očekujemo da se preostali iznos, isto na nivou Pokrajine, opredeli sledeće godine“ – objasnio nam je Marjan Aleksić predsednik Skupštine opštine Bela Crkva.

Foto: Milan Cesarec

Predlog rebalansa budžeta AP Vojvodine za 2023. godinu planira se na nivou od 116.7 milijardi dinara i povećan je za 8.1 milijardu dinara u odnosu na aktuelni.

„Očekujem da Skupština Vojvodine do kraja juna usvoji ovaj predlog i da se time stvore uslovi za značajan novi zamajac u investicionom ciklusu za brojne projekte na teritoriji cele Vojvodine“ – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, istakavši da će preko 90 odsto planiranih sredstava biti usmereno u razvoj.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*