Škola plivanja VK „Jezero“ – već 20 godina mališani uče da plivaju uz Gagija

Skola plivanja VK Jezero

Na Glavnom jezeru već više od dvadeset godina u okviru rada VK „Jezero“ tokom jula i avgusta meseca, mališani iz Bele Crkve, ali i oni koji dolaze na letovanje, pohađaju popularnu „Gagijevu školicu plivanja“.

I ove godine preko 40 mališana naučilo je da pliva uz trenera Dragana Milojevića – Gagija, a svi oni su dobili diplome koje im je uručila predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

„Prednost Bele Crkve u odnosu na mnoge opštine su naša jezera i što deca u najranijem uzrastu mogu da nauče da plivaju i budu stabilni na vodi. Sve pohvale za trenera Dragana Milojevića – Gagija, za njegov višedecenijski rad sa decom i danas sam iskoristila priliku da mu uručim zahvalnicu u ime opštine Bela Crkva“ – istakla je Simić.

Škola plivanja na Glavnom belocrkvanskom jezeru je tradicija koja je svima poznata, jer trener Dragan Milojević, svako leto od sredine juna do početka septembra okupi veliki broj mališana koji uspešno savladaju održavanje na vodi i razne tehnike plivanja.

„Za ovih proteklih dvadest godina kroz školu plivanja VK „Jezero“ prošlo je oko 3.000 dečaka i devojčica, što je impozantan broj s obzirom da je i Bela Crkva najmanja sredina u Srbiji u kojoj se igra vaterpolo. Dolaze nam i deca koja su ovde kao turisti sa svojim roditeljima, jer im je na jezeru mnogo lakše, brže i pogodnije da nauče da plivaju“ – rekao je Milojević.

Nakon završnog plivanja i dodele diploma, deca su se počastila stakišima i voćem, i ponosno pokazavila svoje diplome, jer je svakom detetu, a i roditeljima, veliki uspeh kada nauče ovu životnu veštinu – da plivaju kroz život, kako u slatkoj tako i u slanoj vodi.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*