„Škola plus“ učestvovala na Internacionalnom kampu mladih u Rumuniji (FOTO)

Zajednicka (Medium)

Na osnovu bogate i plodonosne saradnje sa državnim institucijama u Rumuniji, članovi Škole plus ( 15+5) imali su posebnu priliku da učestvuju na dvodnevnom Internacionalnom Kampu mladih u Rumuniji, u planinskom odmaralištu Raul Alb.

Organizatori i domaćini bili su kolege iz škole „Mirća Eliade“ iz Rešice, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Didaktičke kuće iz županije Karaš Severin.

U kampu je bilo prisutno preko dve stotine mladih, kao i njihovih učitelja i profesora. Održan je turnir u fudbalu i rukometu a mešovita ekipa Škole plus osvojila je specijalnu nagradu – pehar i medalje za učešće.

Ekipa Skole plus (Medium)

„Pokazali smo da negujemo sportski duh, fer igru i zdrave stilove života. Predstavili smo se pesmom „Poletela dva goluba bela“ kao i prezentacijom o Beloj Crkvi. Organizovane su i stvaralačke radionice na kojima su naši mladi pokazali veliko umeće i kreativnost. Takođe je održan seminar za didaktički kadar na kojem je prezentovan inovativan rad u Školi plus, sa akcentom na prisustvo i učešće roditelja u svim aktivnostima. Bio je to izuzetan primer dobre prakse koji uvek nailazi na oduševljenje kolega iz Rumunije“ – kaže učiteljica Jasmina Turturea.

Druzenje (Medium)

„Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva, Sportskom savezu opštine Bela Crkva, roditelju Dejanu Vitomirov (prevozniku) kao i ostalim roditeljima i saradnicima Škole plus na ogromnoj podršci i pomoći oko organizovanja i realizovanja ovako značajnog i korisnog druženja, koje će svim učesnicima ostati u predivnom sećanju“ – ističe na kraju Jasmina Turturea.

U Školi plus neguje se otvorenost ka drugim kulturama, šire se pozitivne ideje, promovišu se ljudska prava, mir i demokratija. To znači da upoznaju neke druge mirise, zvuke, mesta, događaje i ljude. Uče se neke nove veštine, utvrđuju se znanje nekog drugog jezika, stiču se prijatelji iz celog sveta i na taj način doprinose da Zemlja postane zdravije i pravednije mesto.

Workshop 2 (Medium)

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*