Turistima najinteresantnija belocrkvanska jezera

Sajam turizma

Turistička organizacija opštine Bela Crkva na Beogradskom sajmu turizma, u okviru zajedničkog štanda Turističke organizacije Vojvodine, uspešno je promovisala celokupnu turističku ponudu distribucijom štampanih materijala i direktnim kontaktima sa posetiocima sajma.

Posetioci su pokazali najveću zainteresovanost za belocrkvanska jezera, kao i za smeštajne objekte koji su u ponudi na našoj destinaciji.

Кada su podzemne vode i ostaci Panonskog mora napunili iskopine, rođeno je sedam jezera, koje meštani i turisti vole zbog zelenila, peščanih plaža i prozračno smaragdne vode.

Glavno jezero Decija plaza

Najpopularnija od ovih jezera su Gradsko jezero, Vračevgajsko, Šaransko i Šljunkara. Ostala jezera – Novo, Biserno i Desno Vračevgajsko nisu urbanizovana i predstavljaju raj za ronioce i strastvene pecaroše, koji su u najvećem broju i posetioci ovih jezera.

Predstavljene su i manifestacije od kojih je najveća „Belocrkvanski karneval“ kojim počinje turistička sezona u opštini Bela Crkva.

Evropska štampa je svojevremeno pisala kako je Belocrkvanski karneval, posle Кanskog, Venecijanskog i karnevala u Monte Кarlu najpoznatiji u Evropi.

Tokom vremena karneval se menjao, razvijao, prešao u letnji period, menjao je ime, ali ono što je od početka do danas specifičnost, jesu alegorijska kolica, odnosno pokretne instalacije – eksponati.

U današnje vreme „Belocrkvanski karneval“ pripada grupi manifestacija zabavno-turističkog karaktera, i kao takva ima za cilj da putem različitih scenskih načina izvođenja umetnika zabavi publiku. Veliki broj umetnika, udruženja i građana je uključen u pripremu karnevala, karnevalskih svečanosti, kostima i eksponata, što sve doprinosi da karneval postoji i održava svoju tradiciju najstarijeg karnevala u Srbiji.

Bela Crkva nije poznata samo po karnevalima već i po baroknim fasadama, kibic fensterima, cvetnim dvorištima. Otvorene kapije omogućavaju pogled na prelepa dvorišta sa cvetnim rundelama, možete uživati u odličnoj rakiji i vinu, kvalitetnom voću i prelepim jezerima.

Gostoljubivi domaćini će vam na svakom koraku omogućiti da uživate u čarima karnevalskih svečanosti i turističkoj sezoni u varošici okruženoj planinskom rekom Nerom, Dunavom i ćudljivom rekom Кaraš, sa najlepšim gatom u Vojvodini.

Posetioci sajma su upoznati sa aktivnim odmorom u Beloj Crkvi i okolini kroz organizovane vodičke ture. Pešačenje, vožnja biciklom, avanture na rekama, eko turizam u Deliblatskoj peščari za sve one koji žele da produže boravak u Beloj Crkvi dodatnim sadržajima.

Ostvareni su novi poslovni kontakti sa turističkim organizacijama i udruženjima koja se bave turističkim poslovima.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*