U Beloj Crkvi realizovan kviz „Saobraćajni zna(L)ci“

Kviz “Nauči se čoveče! – Saobraćajni zna(L)ci” uspešno je održan danas u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Beloj Crkvi.

Kviz je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Bela Crkva.

Takmičile su se četiri osnovne škole sa teritorije opštine Bela Crkva: OŠ „Žarko Zrenjanin“, OŠ „Dositej Obradović“, OŠ „Đorđe Maletić“ Jasenovo i OŠ „Marko Stojanović“, Vračev Gaj.

Osnovni cilj takmičenja jeste popularizacija i afirmacija poznavanja pravila u saobraćaju kroz interaktivan sadržaj uz negovanje takmičarskog duha. Kviz je zamišljen tako da obuhvati pitanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja, a savremen, interaktivan i dinamičan koncept i kvalitetna produkcija obezbedila je upečatljiv doživljaj za decu.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić istakla je da su ovakve akcije izuzetno važne u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, posebno dece.

„Ovo takmičenje i stalna edukacija doprinosi da deca budu bezbedni učesnici u saobraćaju pre svega za sebe i za druge. Potrudili smo se da od donatora obezbedimo bicikle za četvoročlanu ekipu koja će biti prva na današnjem takmičenju“ – rekla je Violeta Simić.

Pobedu je među četiri osnovne škole sa teritorije opštine Bela Crkva odnela Osnovna škola „Dositej Obradović“ koja se plasirala u dalji rang ovog takmičenja.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*