Učenici iz Bele Crkve posetili Jugoslovensku kinoteku

Predstavnici Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine posetili su Jugoslovensku kinoteku u Beogradu 19. oktobra 2023. godine, povodom otvaranja Dana češkog i slovačkog filma.

Revija filmova predstavljala je povratak kroz vreme i presek filmskog stvaranja u obe zemlje tokom proteklih 30 godina. Organizatori i realizatori događaja bili su: Ambasada Češke Republike u Beogradu, Ambasada Slovačke u Beogradu, Češki centar Beograd i Jugoslovenska kinoteka iz Beograda.

Za učenike koji u školama izučavaju izborni nastavni predmeta Češki jezik sa elementima kulture Nacionalni savet češke nacionalne manjine organizovao je odlazak na filmski festival. U petak 20. oktobra 2023. godine, u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu prikazan je film Topla gnezda (Pelišky) – češka komedija/drama. Učenici i njihovi nastavnici imali su priliku da gledaju najbolje iz filmskog stvaralaštva Češke – kultno ostvarenje iz 1999. godine.

Predsednik Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine Jaroslav Hoc izazio je svoje zadovoljstvo sadržajem aktivnosti iz oblasti obrazovanja i kulture i zahvalio se Ambasadi Češke Republike u Beogradu  na pozivu i za besplatne ulaznice za navedenu bioskopsku projekciju.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*