Učenici Tehničke škole „Sava Munćan“ na sastanku sa predsednicom opštine Violetom Simić

Učenici kod predsednice

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić primila je juče u svom kabinetu predstavnike Učeničkog parlamenta Tehničke škole „Sava Munćan“. Na sastanku je bilo reči o skorašnjem nemilom događaju, odnosno o uništavanju novih klupa na vidikovcu „Tri krsta“.

Učenički parlament ove škole osudio je takvo ponašanje pojedinaca, a i izneli su niz predloga u cilju sadržajnijih i boljih mogućnosti za mlade u našoj opštini. Izrazli su želju da bioskop radi svakog vikenda, da se osposobi bašta Centra za kulturu kako bi tokom leta imali diskoteku, kao što su godinama unazad imale generacije Belocrkvana. Učenici su pozdravili prolećnu akciju uređenja i čišćenja koja se sprovodi na čitavoj teritoriji opštine Bela Crkva i mapirali pojedine lokacije gde se oni okupljaju i druže poput Železničkog i Gradskog parka.

Predsednica opštine Violeta Simić zabeležila je predloge Učeničkog parlamenta i informisala ih o aktuelnim planovima i projektima koji se realizuju.

„Trenutno se rekonstruiše Gradska galerija, uskoro očekujemo otvaranje teretane na otvorenom na početku Glavnog jezera, a i mladi će uskoro imati svoj Centar. U toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji Doma kulture u Jasenovu, a u planu je i renoviranje Centra za kulturu u Beloj Crkvi“ – rekla je Simić.

Predsednica je pozvala učenike Tehničke škole „Sava Munćan“ na otvaranje izložbe „Mitopoetika“ u rekonstruisanom galerijskom prostoru Muzeja u Beloj Crkvi i naglasila da će se u narednom periodu akcentovati potrebe mladih u našoj opštini.

Na kraju sastanka donet je zajednički stav po pitanju sprečavanja vandalizma, a to su edukativne aktivnosti u cilju sprečavanja takvog ponašanja pod sloganom „Volim svoj grad“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*