Učenici „Zmajeve“ škole iz Kovina deo svetske informatičke nedelje

Svaki učenik bi trebao da ima šansu da se upozna sa programiranjem kroz svoje formalno obrazovanje i stvori temelje za svoju buduću karijeru u XXI veku. Od ove školske godine to je otpočelo uvođenjem Informatike i računarstva za sve učenike petog razreda.

U kovinskoj „Zmajevoj“ školi tu je i već tradicionalno učešće u velikoj akciji „Sat programiranja“ koja je deo globalne kampanje posvećene učenju računarskih tehnologija. Akcija se ove godine održava u toku informatičke nedelje „Computer Science Education Week“, od 4. do 10. decembra u organizaciji „Computing in the Core coalition“ i „Code.org“ sa ciljem da se pojam programiranja podjednako približi učenicima i nastavnicima.

Kampanja je planetarnih razmera, jer učestvuje blizu 200.000 organizacija iz celog sveta, uključujući i 60 škola i organizacija iz Srbije, sa zajedničkim ciljem da se milioni dece, u više od 180 zemalja, nauče prvim i najvažnijim koracima koji će ih uvesti u svet programiranja.

„Kovinski „Zmajevci“ izučavali su osnove algoritmizacije i programiranja kroz zanimljive zadatke, pripremajući se za složenije i kompleksnije pronicanje u veliko polje informacionih tehnologija za čijim znanjem potražnja nezaustavljivo raste“ – kaže profesor Dejan Kreculj, uz vest o učešću kovinske škole u svetskoj informatičkoj nedelji.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*