Uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beloj Crkvi

Dobrovoljni davaoci Bela Crkva

Crveni krst Bela Crkva u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine sproveo je drugu redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u opštini Bela Crkva.

Akcija davanja krvi je po planu počela u 10, a završila u 14 i 30 časova, uz stroge mere predostrožnosti, kako bi se u potpunosti isključio eventualni rizik od širenja virusa covid-19.

„Ekipa Transfuziološke službe Vojvodine je ovoga puta došla sa dva lekara i pet stolica za punktiranje, tako da je male gužve bilo samo u prvih sat vremena ove akcije. Za vreme ove akcije pregledano je 84 dobrovoljnih davalaca, petoro je odbijeno, a 79 davalaca je uspešno dalo krv. Doktorke Neda Kocić i Milica Vojnović su bile veoma zadovoljne, kako je ova akcija protekla. Ja se i ovoga puta zahvaljujem direktoru Tehničke škole „Sava Munćan“ Željku Stamenkoviću, jer u Tehničkoj školi već dve godine obavljamo akcije davanja krvi. Bez njegove podrške bismo teško uspeli da efikasno i pre svega sigurno organizujemo ovako masovnu akciju davanja krvi“ – rekao je sekretar Crvenog krsta Bela Crkva Vladimir Radonjić

Stanovnici opštine Bela Crkva još jednom su pokazali svoju humanost na delu, jer su se u ovim okolnostima masovno odazvali na akciju davanja krvi.

Dobrovoljni davaoci Bela Crkva

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*