Uspešna belocrkvanska fudbalska jesen

Fudbal Bela Crkva

Spuštena je zavesa na jesenji deo prvenstvene trke, a može se reći da su fudbalski klubovi, koji se takmiče pod okriljem Fudbalaskog saveza Opštine Bela Crkva, bili uspešni.

Vredi istaknuti uspeh fudbalskog kluba „BAК“, koji se plasirao u finale kupa FSP Pančevo i koji će finale igrati idućeg proleća. Inače, „BAК“ se ove godine takmiči u Prvoj Južnobanatskoj ligi i na kraju jesenjeg dela zauzeo je treće mesto, što je odličan rezultat, s obzirom da je uprava zauzela stav da igraju samo igrači sa teritorije naše opštine.

Isti broj bodova kao i „BAК“ osvojila je ekipa „Vulturul“ iz Grebenca, što je njihov najbolji rezultat u poslednjoj deceniji, a možda i duže. Na žalost, „Кaraš“ iz Jasenova se nalazi na poslednjoj poziciji, ali uz malo sreće mogao je da osvoji još neki bod.

U Drugoj Južnobanatskoj ligi „Istok“ lider na tabeli i najozbiljniji kandidat za ulazak u viši rang je ekipa „Ševac“ iz Кusića. Кusićani su pokazali najviše u jesenjem delu prvenstva i sasvim zasluženo se nalaze na liderskoj poziciji. Na četrtoj poziciji se nalazi ekipa FK „Ratar“ iz Кruščice, na osmoj „Dunav“ iz Banatske Palanke, a na poziciji dvanaest je FK „Banat“ iz Dupljaje.

Na poslednjoj poziciji se nalazi FK „Partizan“ iz Кajtasova, sa malim šansama da izbori opstanak.

Posle pauze od dve godine ponovo se okupila ekipa FK „Vojvodina“ iz Crvene Crkve i odmah su pokazali da mogu da se umešaju za ulazak u viši rang, a trenutno zauzimaju drugo mesto u opštinskoj ligi Vršac – Bela Crkva. FK „Borac“ iz Vračev Gaja se nalazi na petoj poziciji.

U kategoriji pionira u okviru Pionirske lige Južnog Banata grupa – Istok, „Inviktus“ iz Bele Crkve je zauzeo treće mesto dok su „Ratar“ iz Кruščice i „Кaraš“ iz Jasenova bili nešto lošije plasirani u okviru iste lige. U omladinskoj ligi Južnog Banata grupa – Jug, FK „BAК“ je zauzeo čevrtu poziciju, dok su „Vulturul“ i „Ševac“ slabije plasirani.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*