Uspešna prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beloj Crkvi

Crveni krst Bela Crkva, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, sproveo je prvu ovogodišnju redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u opštini Bela Crkva.

Akcija davanja krvi je održana u Tehničkoj školi „Sava Munćan“, po planu počela u 10, a završila u 14 časova.

„Na ovoj akciji je pregledano 75 dobrovoljnih davalaca, 6 je odbijeno iz raznih medicinskih razloga, a 69 davalaca je uspešno dalo krv. Prvi put je krv dalo 5 davalaca. Ekipa transfuziologa iz Novog Sada je bila zadovoljna odzivom, s obzirom da nam se veliki broj davalaca javio, da je trenutno bolestan, ili je bio bolestan u proteklih nekoliko nedelja. Epidemiološka situacija je loša, a očekuje se i pogoršanje, s obzirom da deca kreću u školu posle novogodišnjeg raspusta. Zahvaljujem se direktoru Tehničke škole „Sava Munćan“ Željku Stamenkoviću, kao i celom osoblju škole, koji su nam bili domaćini. Bez njih bismo teško uspeli da ovako efikasno i pre svega sigurno organizujemo ovako masovnu akciju davanja krvi.“ – rekao je Vladimir Radonjić, sekretar Crvenog krsta Bela Crkva.

Stanovnici opštine Bela Crkva još jednom su pokazali svoju humanost na delu, jer su se se i u ovim okolnostima masovno odazivali na akciju davanja krvi.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*