Ustaše pozivaju na rat: Tvrde da se ovo neće završiti samo na Ukrajini (VIDEO)

Izvor: 24sedam.rs

Već pet dana traje oslobodilačka akcija ruske vojske u Ukrajini kako se granatiranje Donjecke i Luganske Narodne Republike nastavilo i nakon Putinovog potpisivanja nezavisnosti.

Uprkos pozivima ruskog predsednika na pregovore, druga strana ih uporno odbija tobože tražeći neutralnije mesto sastanka diplomata.

S druge strane nastavlja da rizikuje živote civila, dajući puške kako tek punoletnim građanima, tako i onim u svojim poznim godinama.

Pritom, Zelenski poziva i dobrovljce širom sveta, a ne jedan od tih su se odazvali i iz našeg regiona.

Reč je o hrvatskim vojnicima koji svesrdno podržavaju naciste.

– Mi se nalazimo na ukrajinskoj granici s Mađarskom. Idemo na front da se pridružimo ukrajinskom narodu i našim Hrvatima. Znamo da će ovaj rat teško stati samo na Ukrajini – izjavio je jedan od njih.

Neonacisti iz velikog broja zemalja već se bore na strani Ukrajinaca, među kojima ima i Rusa čije su organizacije kao ekstremističke zabranjene od strane Putina.

Najpoznatija je Ruska neonacistička borbena grupa “Viktor Larionov”, koja je u Kijevu a čiji su pripadnici u Rusiji optuženi za ubistva građana Rusije kavkaskog i azijatskog porekla, te su gonjeni od strane sudova, zaštitu našli među ukrajinskim neonacistima.

– Još jednom apelujem na vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine: ne dozvolite da neonacisti i Bendera koriste vašu decu, žene i starce kao živi štit, preuzmite vlast u svoje ruke. Izgleda da će nam biti lakše da se pomirimo sa vama nego sa ovom bandom narkomana i neonacista, koji su se nastanili u Kijevu i uzeli za taoce ceo ukrajinski narod – rekao je ruski predsednik ranije.

VIDEO možete pogledati na portalu 24sedam.rs

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*