Violeta Simić posetila domaćinstvo Malušev u Jasenovu

Violeta Simic u poseti porodici Malusev

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić i stručni saradnik kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Darko Ostojić posetili su poljoprivredno domaćinstvo Malušev u Jasenovu. U prijatnoj prazničnoj atmosferi razgovarali su o izazovima poljoprivredne proizvodnje i njihovim planovima za naredni period.

Četiri generacije porodice Malušev se bave ratarskom proizvodnjom, obrađuju površinu od oko 300 hektara, poseduju svoju poljoprivrednu mehanizaciju, kao i silos za skladištenje žitarica.

Njive koje obrađuju na potesu između Crvene Crkve i Jasenova su pravi primer domaćinskog ponašanja i pravilnog odnosa prema vojvođanskim žitnim poljima koja nas hrane i predstavljaju okosnicu razvoja našeg područja.

„Porodica Malušev iz Jasenova čini na čast pravom srpskom domaćinu, kako u bavljenju ratarskom proizvodnjom tako i u njihovom odnosu prema lokalnoj zajednici. Pravi su primer kako vredni i radni poljoprivrednici mogu napredovati u svakom smislu, kako se pravilan odnos prema našim poljima i njivama višestruko vraća, kako se voli rodno selo i kako se pomaže široj zajednici. Sopstvenim zalaganjem, racionalizacijom i vrednim radom uspeli su da sebi obezbede prihode, kupe nepohodnu mehanizaciju i unaprede svoje poljoprivredno gazdinstvo. Nisu čekali na pomoć države, već su oni pomagali u brojnim akcijama uređenja svog sela, kao i u humanitarnim akcijama“ – rekla je predsednica opštine prilikom obilaska domaćinstva Malušev.

Simić je istakla da svi vredni i radni poljoprivrednici imaju punu podršku opštine Bela Crkva i naglasila da su, po prvi put ove godine, u budžetu opštine izdvojena sredstva za subvencionisanje programa za razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Violeta Simic u domacinstvu Malusev

Komšije i meštani Jasenova imaju samo reči hvale za porodicu Malušev, kažu –  tu su uvek da pomognu. Učestvovali su u akciji sređivanja i uređenja lokalnog groblja, čišćenju atarskih kanala, a uvek se odazovu i na akcije za pomoć pojedincima.

Porodica Malušev čuva prave vrednosti srpskih paora, a to su predani rad, skomnost, pravilan odnos prema zemlji koja nas hrani, solidarnost i zajednički rad za napredak lokalne zajednice. Neka nas ovaj njihov primer podstakne da u novoj godini budemo bolji, da više radimo i pomažemo drugima, jer jedino tako, kroz sopstveni rad i zalaganje možemo stvoriti bolju budućnost za nas i generacije koje dolaze.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*