Zaljubljenici u likovnu umetnost okupili se na Gradskom jezeru (VIDEO)

Slikarska kolonija Bela Crkva

Prelep ambijent Gradskoj jezera, lepo i sunčano vreme u Beloj Crkvi već više godina unazad privlači slikare amatere koji svoju inspiraciju nalaze kako u samom jezeru, tako i bogatoj prirodi priobalja.

Streljačka družina „Pančevo 1813“ ove godine početkom septembra meseca organizovala je likovnu koloniju u kampu Ferijalnog saveza Pančevo. Kolonija je trajala tri dana a okupila je preko 30 umetnika.

„Naša likovna kolonija je opredeljena da se radi ulje na platnu, a sva dela koja nastaju u toku kolonije umetnici ostavljaju, kako bi se ona poklanjala uspešnim takmičarima, kako naše streljačke družine iz Pančeva tako i takmičarima streljačke družine iz Bele Crkve“ – rekao je Siniša Veljković, organizator kolonije.

Slikar amater iz Dolova Živko Novković redovno učestvuje na likovnim kolonijama u Beloj Crkvi.

„Na mojim slikama nalaze se motivi jezera, a i ove godine uradiću pejzaž sa obale jezera, video sam da je jezero izuzetno lepo, čisto je, baš je uživanje ovde raditi“ – ističe Novković.

Streljačka družina iz Pančeva će i tokom narednih dana na gradskom jezeru organizovati razne sadržaje, jer, kako kažu, sunčano i prijatno vreme tokom septembra meseca je idealno za druženja malo starijih generacija, a ambijent Gradskog jezera pruža poseban doživljaj svima koji dođu u Belu Crkvu i koji odluče da se ovde odmore i uživaju.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*