Dom za decu i omladinu “Vera Radivojević” na Saboru čovekoljublja Srbije

Dom za decu i omladinu “Vera Radivojević” iz Bele Crkve učestvovao je na tradicionalnom VII Saboru čovekoljublja Srbije.

Sabor je održan juče na Banovom Brdu u organizaciji Crvenog krsta Čukarica i Gradske opština Čukarica. Manifestaciju je otvorio  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i nakon toga dodelio nagrade „Čari čovekoljublja“ za iskazano čovekoljublje u pet kategorija.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković obišao je i štandove učesnika ovog sabora, a između ostalih posetio je i izlagački prostor Doma za decu i omladinu “Vera Radivojević” gde je razgovarao sa direktorom Zoranom Stankovićem.

Trideset ustanova socijalne zaštite, specijalne škole i humanitarne organizacije iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore predstavili su građanima i privrednicima delatnosti kojima se bave, kategorije korisnika o kojima brinu, kao i potrebe koje imaju.

Cilj Sabora čovekoljublja Srbije je da se što veći broj građana i preduzetnika upozna sa ustanovama socijalne zaštite, humanitarnim organizacijama i udruženjima građana koji vode brigu o širokom krugu korisnika, sa namerom da im pomognu u ostvarivanju njihove humane misije.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*