Izložba „Between the Lines“ Vladimira Milanovića u belocrkvanskom Muzeju (VIDEO)

Izložba radova Vladimira Milanovića „Between the lines“ otvorena je u galerijskom prostoru Muzeja u Beloj Crkvi.

Naziv izložbe „Between the lines“ leži u načinu umetnikovog stvaranja, načinu izvođenje crteža gde svaka linija ima svoj upečatljiv karakter, koji se ponavlja iz serije u seriju, ali na ovim radovima ti pojedinačni motivi i linije su složeni jedni preko drugih stvarajući jednu novu kompoziciju, istakao je prilkom otvaranja izložbe direktor Narodne biblioteke i Muzeja u Beloj Crkvi Igor Vokoun.

Vladimir Milanović (1979, Beograd) diplomirao je 2003. godine, a 2008. godine i magistrirao na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Na Interdisciplinarnim magistarskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu je 2009. godine stekao zvanje magistra umetnosti u oblasti digitalne umetnosti. Odbranio je doktorski umetnički projekat na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2014. godine. Redovan je član Udruženja likovnih umetnika Srbije od 2004. godine. Izabran je 2011. godine za asistenta, a 2014. godine za docenta na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Zaposlen je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u zvanju vanrednog profesora. Izlagao je na dvadeset samostalnih i preko stotinu kolektivni izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i stvara u Beogradu.

Projekat „Betwen the Lines“ je koncipran kao parafraziranje sopstveneg rada (auto-aproprijacija). Namera je da se pokaže skriveni sadržaj, tj. naličje racionalne organizacije rada. Najbitnija ideja je da nusproizvodi radnog procesa postaju „ugaono“ mesto kreacije, kaže Vladimir Milanović.

„Ovaj ciklus radova govori o liniji koja je izražajno crtačko sredstvo, odnosno bazični likovni elemet, ali sintagma „Between the lines“ govori da postoji nešto između tih linija, između redova, aludira na sadržaj koji nije vidljiv na prvu loptu, odnosno što nije čitljivo prvim pogledom. Ovi radovi bi trebalo da posmatrača pozovu na dalje iščitavanje i mogućnost da se jasnije i direktnije posmatrač uključi u sam rad“ – dodao je Milanović.

Izložba će biti otvorena do 6. novembra u galerijskom prostoru muzeja i obeležiće jesen u belocrkvanskom muzeju, a posetioci će doživeti jedno novo iskustvo savremene likovne scene Srbije.

Izložbu je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*