Izložba Vladimira Milanovića u Muzeju u Beloj Crkvi

Muzej u Beloj Crkvi najavio je otvaranje izložbe radova Vladimira Milanovića „Between the lines“ za 6. septembar sa početkom u 18 časova.

Izložba će biti otvorena u galerijskom prostoru muzeja i obeležiće jesen u belocrkvanskom muzeju.

Posetioce belocrkvanskog muzeja očekuje ne samo nova izložba, već i novo iskustvo savremene likovne scene Srbije.

Vladimir Milanović (1979, Beograd) diplomirao je 2003. godine, a 2008. godine i magistrirao na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Na Interdisciplinarnim magistarskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu je 2009. godine stekao zvanje magistra umetnosti u oblasti digitalne umetnosti. Odbranio je doktorski umetnički projekat na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2014. godine. Redovan je član Udruženja likovnih umetnika Srbije od 2004. godine. Izabran je 2011. godine za asistenta, a 2014. godine za docenta na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Zaposlen je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u zvanju vanrednog profesora. Izlagao je na dvadeset samostalnih i preko stotinu kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i stvara u Beogradu.

U tekstu „O metodu“ sam umetnika kaže: „Projekat „Betwen the Lines“ je koncipran kao parafraziranje sopstveneg rada (auto-aproprijacija). Namera je da se pokaže skriveni sadržaj, tj. naličje racionalne organizacije rada. Najbitnija ideja je da nusproizvodi radnog procesa postaju „ugaono“ mesto kreacije“.

Izložbu je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

 

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*