Održana interaktivna predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ (VIDEO)

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Bela Crkva, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, uspešno je organizovao predstavu edukativnog karaktera „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

„Svi prvaci sa teritorije opštine Bela Crkva imaju priliku da pogledaju predstavu kao i drugi razredi gradskih osnovnih škola. Veoma je važno da deca na kreativan način nauče pravila saobraćaja, ranija iskustva nam govore da se to njima baš sviđa i da aktivno učestvuju u predstavu. Zahvalila bih se lokalnoj samoupravi na pomoći u organizaciji predstave i na tome što je obezbedila i poklone za sve đake koji su danas prisutni. Zahvalila bih se DJUP „Belocrkvanska jezera“ na obezbeđenom prevozu za đake i Centru za kulturu „Bela Crkva““ – rekla je Biljana Milovanov, predsednica Saveta za bezbenost saobraćaja Opštine Bela Crkva.

Glumačka ekipa, na čelu sa glumcem Matejom Popovićem u sali Centra za kulturu kroz interaktivnu predstavu održala je predavanje mališanima na temu poštovanja osnovnih pravila ponašanja dece u saobraćaju.

„Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa lokalnim savetima već tradicionalno organizuje predstavu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“. Cilj same predstave je da na edukativan, zabavan, a pre svega praktičan način, naučimo decu o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Ovo je samo jedna od aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja. Imamo niz aktivnosti jer je naš cilj da dostignemo viziju – nula poginule dece u saobraćaju“ – rekao je Nikola Novaković iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Кroz pesmu i igru, onako kako je deci najzanimljivije, Pažljivko učio je mališane kako da se ponašaju u saobraćaju. Poruka predstave je da se sva deca osamostale u saobraćaju, da budu bezbedna na putu od škole do kuće i u svakodnevnim situacijama i nauče pravila bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*