Održano „Crvenačko opasuljivanje“

Tradicionalna gastronomska manifestacija „Crvenačko opasuljivanje“ održana je u Crvenoj Crkvi, a na ovom takmičenju u kuvanju pasulja nije manjkalo ni druženja, opuštanja i dobre atmosfere.

Ova manifestacija koja datira iz 2007. godine uvek se organizuje poslednje subote septembra meseca i okuplja veliki broj učesnika.

Ljubomir Marković, predsednik Saveta mesne zajednice Crvena Crkva, kaže da se ove godine kuvalo oko 40 kotlića, a od tog broja bilo je 30 učesnika takmičenja.

„Celo selo učestvuje u organizacije ove manifestacije, a posebno bih se zahvalio opštini Bela Crkva na pomoći i našem udruženju žena „Praktične crvenčanke“ jer su članice ovog udruženja iznele najveći deo posla. Ekipe su došle iz okolnih sela i Bele Crkve, a imamo i par ekipa iz Vršca. Zahvalio bih se i sponzorima, lepa je atmosfera i druženje i veliko je zadovoljstvo kada vidimo dosta mladih i dece na ovoj manifestaciji“ – istakao je Marković.

Takmičenje u kuvanju pasulja organizje se već 17 godina i sve je popularnije.

„Udruženje žene „Praktične crvenčanke“ redovno učestvuje na svim lokalnim manifestacijima i zaista nam je puno srce kada vidimo ovoliko učesnika i posetilaca u Crvenoj Crkvi“ – kaže Maja Milovančević, predsednica udruženja.

Glavni kuvari su se trudili da pripreme najbolji pasulj, a žiri nije imao lak zadatak da izabere najbolje.

Prvo mesto odnela je ekipa Radovana Mandarića, koja već 15 godina učestvuje na ovoj manifestaciji, a ove godine po prvi put su osvojili prvo mesto u pripremi najboljeg pasulja.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*