U belocrkvanskoj biblioteci predstavljeno stvaralaštvo Luke Nikolića

U čitaonici Narodne biblioteke održano je pesničko veče mladih talenata pod sloganom „Život su reči, a reči žive u knjigama“.

Predstavljeno je stvaralaštvo Luke Nikolića, učenika Tehničke škole „Sava Munćan“. Program je koncipirala i vodila Danijela Božičković Radulović, književnica, a medijatorka večeri bila je Danijela Jovanović, prof. srpskog jezika i književnosti.

Podršku su pružili i Jovana Lukačev, učenica 1-2 odeljenja svojim izražajnim kazivanjem Lukinih stihova i Aleksa Furduj, učenik II-2 odeljenja izvođenjem muzičkih numera na klaviru.

„Tehnička škola „Sava Munćan“ je nepresušna riznica talentovanih učenika. Da li je neko III ili IV stepen, to uopšte nije važno. To je lično opredeljenje. Važno je da svakog učenika u našoj školi posmatramo kao svoju posebnu ličnost i dozvolimo joj da se razvije i pokaže sve svoje potencijale“ – rekla je Danijela Jovanović.

Lukina poezija odiše temama o svrsi života, o patnji, bolu, ljubavi, nesreći, usponima, padovima, nadi, napisane slobodnim stihom. Njegove pesme bile su prava inspiracija za publiku, koja se na kraju večeri interaktivno uključila u diskusiju i aplauzima podržala mladog umetnika.

Profesori Tehničke škole „Sava Munćan“ Biljana Milovanov i Slobodan Živković podržali su Luku i njegovo stvaralaštvo, istakavši da se, na kraju njegovog školovanja, zapaža zrelost, osećajnost i napredak.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*