Agriko pijaca u Beloj Crkvi radi pod posebnim merama opreza (VIDEO)

Agrico pijaca Bela Crkva

Na osnovu odluke Štaba za vanredne situacije opštine Bela Crkva, a u skladu sa merama Vlade Srbije od 17.03.2020, Agriko pijaca u Beloj Crkvi od 19.03.2020. godine počela je sa radom pod posebnim merama opreza, u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije.

Nakon uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije i mera Vlade Republike Srbije koje su podrazumevale da u zatvorenom objektu ne može biti više od 50 osoba, doneta je Odluka o zatvaranju Agriko pijace u Beloj Crkvi, da bi se proces rada organizovao u skladu sa novonastalom situacijom.

„Nove mere Vlade Republike Srbije od 17. marta 2020. godine propisale su da se u zatvorenim objektima može naći jedno lice na 4 metra kvadratna i da je najmanje rastojanje između dva lica dva metra. Na osnovu ovih mera i uz posebne mere koje se odnose na obaveznu dezinfekciju tezgi za prodaju, uz obavezu prodavaca da nose zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstava, kao i dezinfekcije svakog kupca pri ulasku i izlasku iz objekta pijace, Agriko pijaca u Beloj Crkvi počela je radi 19. marta“ – rekla je Ivana Ristić Hubert, v.d. direktor JKP „Belocrkvanski komunalac“.

Osnovi cilj svih ovih mera je da se zaštiti zdravlje svih stanovnika opštine Bela Crkva, a da pijaca funkcioniše i da prodavci mogu da vrše svoju delatnost uz maksimalno poštovanje i kontrolu svih pojačnih higijenskih mera zaštite.

„Kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, osnovni cilj nam je da se izborimo sa nevidljivim neprijateljem što je veoma teško i ovom prilikom se zahvaljujem svim prodavcima koji su razumeli naše odluke, a nadam se da i oni koji nisu imali razumevanje, da su sada shvatili da smo sve radili u njihovom interesu i da se staramo o zaštiti zdravlja naših sugrađana“ – dodala je Ivana Ristić Hubert.

Agriko pijaca u Beloj Crkvi otvorena je za kupce svakog dana od 7 do 13 časova.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*