Nove mere u opštini Bela Crkva

Bela Crkva zgrada Opstine

Štab za vanredne situacije opštine Bela Crkva zasedao je 19. marta i donete su nove Odluke u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i naredbama Štaba za vanredne situacije Južnobanatskog upravnog okruga.

  • Sprovođenje dodatnih radova na pojačanoj higijeni javnih površina i ulica u gradu. JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ sprovešće dezinfekciju počev od 19. marta pa nadalje.
  • Dodatno informisanje sugrađana putem medija u saradnji sa Crvenim krstom o volonterskom radu pružanja pomoći ugroženoj populaciji stanovništva.
  • Na postojeće brojeve Kol centra mogu se javiti novi volenteri koji žele da pomognu volenterskom centru u opštini Bela Crkva
  • Skraćuje se radno vreme svih ugostiteljskih objekata do 17:00 časova, počev od 20. marta pa nadalje.

Na sednici štaba utvrđeno je da u ovom trenutku u opštini Bela Crkva postoji dovoljno resursa i kapaciteta za održavanje higijene javnih površina.

Komandat štaba i predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević još jednom je apelovao na naše najstarije sugrađane, na naše penzionere, na sve starije od 65 godina, da se pridržavaju mera Vlade Republike Srbije i da ostanu u svojim domovima. Svaka vrsta pomoći u vidu lekova i namirnica biće im dopremljena putem volonterske službe, a sve njihove potrebe evideniraju se u opštinskom Kol centru.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*