Akcenti sa V redovne sednice Skupštine opštine Bela Crkva

Sednica SO Bela Crkva

Na V sednici Skupštine opštine Bela Crkva, održanoj 4. marta, kojom je predsedavao predsednik SO Marjan Aleksić, odbornici su najpre potvrdili odbornički mandat Radovanu Ignjatoviću, s obzirom na činjenicu da je Stanko Petrović podneo ostavku zbog postavljenja na funkciju pomoćnika predsednika opštine.

Na Dnevnom redu našli su se Planovi rada Javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Bela Crkva za 2021. godinu, koje su odbornici jednoglasno usvojili. Nakon toga, usledilo je usvajanje niza odluka koje se tiču nepokretnosti u javnoj svojini kao i o utvrđivanju zakupnine za poslovni prostor u javnoj svojini i o pristupanju otuđenja nepokretnosti iz javne svojine opštine Bela Crkva.

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić istakao je važnost donetih odluka i zahvalio se odbornicima na konstruktivnom i efikasnom radu.

„Usvojili smo planove javnih preduzeća i ustanova kojima je osnivač opština Bela Crkva, kako bi oni mogli neometano da posluju i funkcionišu u 2021. godini. Pored toga, doneli smo još niz drugih odluka koje smo bili u obavezi kao Skupština opštine da usvojimo, od raspolaganja imovinom, davanja u zakup lokala, određivanja cena, a sve u interesu građane naše opštine. Mogu da kažem da su odbornici Srpske napredne stranke, kao i do sada, pokazali odgovornost u radu, da poštuju građane koji su ih birali i da su svojim glasanjem na današnjoj sednici to još jednom pokazali“ – istakao je Aleksić.

Usvojene su i Odluke o upravljanju pijacama na teritoriji opštine Bela Crkva, o obavljanju dimničarskih usluga, o javnoj rasveti kao i izmena odluke o formiranju zoohigijenske službe.

Usvojena je Strategija za unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja opštine Bela Crkva za period od 2020-2025. godine i data je saglasnost predsedniku Opštine da potpiše Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa za pružanje usluga za obavljanje delatnosti iz obalsti urbanizma i zaštite životne sredine sa JP „Urbanizam“ Pančevo za 2021. godinu.

Na kraju odbornici su usvojili izveštaj Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose SO Bela Crkva. Marijana Georgijevski imenovana je za vd direktora Centra za Socijalni rad u Beloj Crkvi, a Miodrag Pavlović za predsednika Skupštine društva „Ušće“ na još jedan mandatni period.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*