Bela Crkva dobila selektora reprezentacije Srbije u ronjenju na dah

Dragan Perasevic KPA

Predsednik Kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ Dragan Perašević izabran je za selektora reprezentacije Srbije za predstojeće Svetsko prvenstvo u ronjenu na dah, a član kluba Dušan Mihajlović braniće boje Srbije na ovom prvenstvu koje će se održati od 21. do 27. juna u Beogradu.

Protekle nedelje na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi u Subotici održane su pripreme reprezentacije Srbije u ronjenju na dah – bazenske discipline za Svetsko prvenstvo, a novoizabrani selektor reprezentacije Srbije Dragan Perašević zahvalio se na ukazanom poverenju od strane čelnika Saveza podvodnih aktivnosti Republike Srbije i predsednice saveza Božane Ostojić, kao i Milana Pavkovića, predsednika Tehničke komisije za predstojeće Svetsko prvenstvo.

„Ovim postavljenjem za selektora reprezentacije ukazana je čast, kako meni lično, tako i našem klubu za uspešan rad u protekle dve decenije, a imajući u vidu da smo jedni od pionira ronjenja na dah u Srbiji i da se naši takmičari uspešno već deceniju ipo nalaze u vrhu srpskog i regionalnog takmičarskog okruženja. Same pripreme su protekle u dobrim uslovima upravo renoviranog i još neotvorenog bazena za goste u Dudovoj šumi u Subotici“ – rekao je Perašević.

Dušan Mihajlović je u razgovoru napomenuo da su pre svega trenirali pojedinačno, odvojeno i da je sada prvi put bilo organizovano okupljanje reprezentativaca gde se zajednički treniralo i ujedno podelila razna iskustva sa treninga i takmičenja, te se na ovaj način izgradio jedan jak tim.

„Na predstojećem Svetskom prvenstvu u Beogradu biće rekordan broj učesnika iz 30 zemalja i preko 140 takmičara, što nam garantuje veoma uspešnu i zahtevnu organizaciju prvenstva. Imaćemo čast da kao SOPAS ugostimo predsednicu CMAS-a Anu Aržanovu iz Rusije, zatim Tolisa Belosa iz Grčke, predsednika Tehničke komisije, kao i Ministra sporta Repubilke Srbije Vanju Udovičića“ – dodaje selektor reprezentacije Srbije Dragan Perašević.

Petar Marković, takođe član KPA „Bela Crkva“, maja meseca položio je za međunarodnog sudiju i sudiće na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*