Varvara i Miloš osvojili zlato na turniru na Čaradaku

Dodela medalja Varvara Veljković i Miloš Obradović

Članovi šah kluba „Bela Crkva“ Varvara Veljković i Miloš Obradović na najjačem kadetskom šahovskom turniru u regionu poneli su šampionsku tituli i još jednom dokazali da su među najboljim mladim šahistima u Srbiji.

U konkurenciji od 100 najboljih kadeta iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, uzrasta od 6 do 18 godina, kao i 12 takmičara sa poslednjeg Evropskog prvenstva u šahu, Varvara i Miloš zauzeli su prva mesta u kategoriji srednjoškolaca, dok je naš najmlađi predstavnik Pavle Pejčinović sa 6 osvojenih poena u konačnom plasmanu zauzeo 6. mesto. Veljković Vojin se sa dva osvojena poena plasirao u donji deo tabele.

Turnir Čardak 2021 Šah klub Bela Crkva

Stevan Grozdić, predsednik šah kluba „Bela Crkva“, po povratku sa takmičenja kaže da je zadovoljan postignutim rezultatima, a da su Varavara i Miloš potvrdili svoju dominaciju sa Kadetskog festivala Vojvodine.

„Zadovoljni smo i rezultatom Pavla Pejčinovića. S obzirom na to da tek godinu dana igra šah to je odličan rezultat i nadamo se njegovom daljem napretku. Varvara i Miloš su nas i ovoga puta obradovali zlatnim medaljama, a planovi su da medalja sa državnog šampionata stigne u Belu Crkvu. Zahvaljujemo lokalnoj samoupravi i predsednici Violeti Simić na pruženoj podršci i razumevanju“ – istakao je Grozdić.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*