Belocrkvanske mažoretkinje na zvaničnom sajtu Predsednika Aleksandra Vučića

Na zvaničnoj internet prezentaciji predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, na predlog lokalne samouprave opštine Bela Crkva, u okviru kategorije „Najbolje iz Srbije“ objavljen je tekst o devojkama i devojčicima koje su osmeh našeg grada. U pitanju su Belocrkvanske mažoretkinje, koje već osam godina promovišu Belu Crkvu i Srbiju u regionu i širom Evrope.

Rukovodilac KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ Dejan Đurić kaže da ga je ova vest obradovala i da je ovo još jedan dokaz koliko su naše mažoretkinje jedinstvene.

„Ovo je veliko priznanje za naš višegodišnji rad i uspehe koje je su naše devojke ostvarile na državnim i evropskim prvenstvima. Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva na stalnoj pomoći i podršci u obezbeđivanju sredstava za funkcionisanje udruženja i veliku zahvalnost dugujemo i roditeljima svih naših devojaka što su uvek bili uz nas i bodrili nas da ostvarimo što bolje rezultate na takmičenjima“ – kaže Đurić.

Ove godine Evropsko prvenstvo u mažoro plesu, planirano da se održi u Hrvatskoj, zbog trenutne epidemiološke situacije, odloženo je za sledeću godinu. KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ biće predstavnici Srbije i na ovom takmičenju, a do tada devojke vredno treniraju i spremaju novu koreografiju koju će premijerno izvesti sledeće godine.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*