Belocrkvanski izviđači obeležili svoj dan

OI Zarko Zrenjanin 1

Članovi odreda izviđača „Žarko Zrenjanin – Uča“ iz Bele Crkve obeležili su 12. april, dan osnivanja odreda, uz druženje i polaganje izviđačke zakletve novih članova.

Odred izviđača „Žarko Zrenjanin – Uča“ iz Bele Crkve osnovan je 1955. godine, a tokom ovog perioda mnogobrojne generacije Belocrkvana stasale su u ovom udruženju i još uvek se pamti nezaboravno druženje širom Evrope.

„Dragi roditelji, gosti i izviđači, drago nam je da smo se okupili danas da obeležimo 69 godina neprekidnog rada našeg odreda. Ovaj dan pripada hiljadama koji su prošli kroz odred, stvarali, učestvovali na akcijama, taborima, igrali se, pevali i družili, a vala i zaljubili. Kao deo svetske organizacije skauta, trudimo se i trudićemo se da održimo tradiciju drugarstva i prenošenja pravih vrednosti. Drago nam je što ste došli da uveličate ovu svečanost“ – poručili su iz Odreda izviđača „Žarko Zrenjanin – Uča“.

Danas odred okuplja preko 70 dece i mladih, organizuje tradicionalno takmičenje u noćnom orjentiringu i neguje posebnu saradnju sa odredima izviđača iz Češke Republike. Sarađuju sa ostalim nevladinim udruženjima i učestvuje na mnogobrojnim manifestacijama u lokalnoj zajednici.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*