Belu Crkvu posetio pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević: Najavljena rekonstrukcija magistralnog cevovoda Bela Crkva – Crvena Crkva (VIDEO)

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević, boravio je u zvaničnoj poseti opštini Bela Crkva, gde je razgovarao sa predsednicom opštine Violetom Simić, predsednikom Skupštine opštine Marjanom Aleksićem i zamenikom predsednice opštine Darkom Stanojevim.

Tokom radnog dela sastanka najviše se govorilo o problemu na magistralnom cevovodu od Bele Crkve ka Crvenoj Crkvi gde ima dosta havarija, što oteževa redovno vodosnabdevanje.

„Pri poseti Minstarske Tansković pre mesec i po dana izneti su neki problemi u opštini Bela Crkva, a jedan od najvećih problema je upravo magistralni cevodvod od 1200 metara od Bele Crkve do Crvene Crkve. Ministarstvo će danas raspisati konkurs za komunalnu infrastrukturu, dogovoreno je da opština Bela Crkva konkuriše i nadamo se da će sredstva u iznosu od 20 miliona dinara koje bi opština Bela Crkva dobila, omogućiti da se ovaj problem vrlo brzo reši, na zadovoljstvo svih građana Bele Crkve i okolnih sela“ – rekao je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević.

Predsednica opštine Bela Crkva istakla je odličnu saradnju lokalne samopurave i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

„Veoma je značajno što je Ministarstvo prepoznalo naš problem i činjenicu da mi sa našim skromnim budžetom ne možemo da rešimo problem magistralnog cevovoda Bela Crkva – Crvena Crkva, bar ne izvesno u skorije vreme. Ono što je bitno za Belu Crkvu – rešiće se problem najvećeg broja havarija koje nama, pogotovo u letnjem periodu ugrožavaju vodosnabdevanje grada, industrijske zone i turističke zone, koja se sada sve više širi sa novim kapacitetima, pogotovo sa planiranom izgradnjom centra „Milutin Milanković“. Zahvalila bih se Ministarski Tanasković i pomoćniku ministarke Aleksandru Bogićeviću na ovom prepoznavanju i nadam se dobroj saradnji i u budućnosti kao i do sada“ – naglasila je predsednica opštine Violeta Simić.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*