Božićni koncert hora „Bella Musica“ u crkvi Svete Ane (VIDEO)

bella musica bozicni koncert

U organizaciji Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine, u Rimokatoličkoj crkvi Svete Ane u Beloj Crkvi održan je Božićni koncert Gradskog hora „Bella Musica“.

Župnik Rimokatoličke župe u Beloj Crkvi Čaba Čipak pozdravio je sve prisutne i poželeo im lepo i prijatno veče u vreme predbožićnih praznika.

„U vreme kada se pripremamo za proslavu Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika, ovo veče će nam pomoći da već i danas doživimo veliku radost koju smo dobili od Boga“ – rekao je u svom obraćanju Čaba Čipak.

Nacionalni savet češke nacionalne manjine ovim koncertom obnovio je tradiciju horskog pevanja u crkvi Svete Ane.

„Ovo je prilika da podsetim na reči velikog češkog književnika Karela Čapeka koji je običavao da govori da su ljudi samo oni koji vole. U tom smislu svima bih poželala da u vreme predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika imamo što više ljubavi, što više poštovanja, razumevanja i tolerancije“ – rekla je Ljiljana Stehlik, predsednik Nacionalnog saveta Čeha.

Na repertoaru Gradskog hora „Bella Musica“ našle su se i pesme na češkom jeziku, a akcenat je bio na duhovnoj muzici. Na kraju otpevana je božićna pesma „Tiha noć“, na nemačkom, češkom i srpskom jeziku.

bozicni koncert

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*