Crveni krst Vršac obeležio Međunarodni dan volontera

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je obeležavanju Međunarodnog dana volontera u organizaciji Crvenog krsta Vršac. Gosti su bili i načelnica Južnobanstskog okruga Danijela Lončar i predstvanici Crvenog krsta Srbije i Vojvodine.

Ovom prilikom istaknuto je da u Republici ima blizu 70.000 volontera, koji daju ogroman doprinos svima i svuda gde se ukaže potreba.

Obeležavanje Međunarodnog dana volontera počelo je prigodnim programom koji su priredili đaci vršačkih škola, tokom kojeg je istaknuta velika uloga volontera koji nesebično pružaju pomoć gde god je to potrebno, što se svakodnevno pokazuje na brojnim primerima.

Nakon toga, u objektu Crvenog krsta na Bregu, volonteri vršačke organizacije prikazali su svoj rad na primerima više simuliranih situacija, kao i sredstva sa kojima rade i pritom istakli koliko im znači to što mogu drugima da pomognu.

„Volontere treba čuvati i gajiti. Mi imamo Zakon o volonterima koji svakako želimo da unapredimo i gladaćemo, kada bude neka sledeća dopuna o izmena tog Zakona, da u njega unesemo iskustva volontera, sa kakvim su se problemima susretali, da njihov rad bude lakši jer oni državu ne koštaju ništa, a čine mnogo“ – rekao je Zoran Đorđević, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja.

„Biti jednom volonter znači biti volonter uvek“ – kaže Branislav Кnežević koji je bio u ulozi domaćina volontera – „Ja sam volonter od srednje škole kada sam počeo da idem na prvu pomoć i posle tog kursa koji me privukao, došlo je sve ostalo i nadograđivalo se, tako da je to sada mnogo veća veza i nema nazad“.

Ogroman je broj volontera koji su se pokazali prilikom velikih nepogoda poput poplava u Obrenovcu ili ne tako davno u Uljmi u okruženju. Samo u prosloj godini 3024 mladih volontirali su prvi put, a ukupno su svi volonteri dobrovoljno radili preko 860.000 sati.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*