Dan otvorenih vrata u Tehničkoj školi „Sava Munćan“ (VIDEO)

Tehnicka skola Bela Crkva

Učenici završnih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Bela Crkva bili su gosti Tehničke škole „Sava Munćan“, gde su, u obilasku i razgovoru sa profesorima i učenicima ove škole, bili u mogućnosti da se upoznaju sa nastavom, smerovima i čitavim obrazovnim procesom.

Prva Zanatska škola u Beloj Crkvi počela je sa radom davne 1884. godine. Starih zanata više nema, oni pripadaju prošlosti, a škola je danas moderna, opremljena savremenim tehničkim uređajima i računarima.

U školi se obrazuju učenici u četvorogodišnjem i trogodišnjem trajanju u četiri područja rada – mašinstvo i obrada metala, lične usluge, saobraćaj, trgovina, ugostiteljstvo i turizam.

„Za sledeću školsku godinu, Tehnička škola „Sava Munćan“ planirala je upis jednog četvorogodišnjeg odeljenja – tehničar drumskog saobraćaja sa 30 učenika. Odeljenje frizera sa 30 učenika u trećem stepenu, kombinovano odeljenje mehaničar motornih vozila 15 učenika i bravar-zavarivač sa 15 učenika. Takođe, planirali smo i odeljenje trgovac od 30 učenika“ – rekao je direktor Tehničke škole „Sava Munćan“ Željko Stamenković.

Osnovcima su, tokom obilaska škole, predstavljene pogodnosti i perspektive svakog od ovih zanimanja, a imali su priliku da se upoznaju i sa savremenim nastavnim sredstvima koja se koriste u procesu obrazovanja. Posetili su bravarsku i mehaničarsku radionicu škole, videli modele putničkih i teretnih vozila, njihovih motora i sklopova, oprobali se na simulatoru vožnje kamiona. Posebnu pažnju izazvale su „pijane naočare“ koje su im dočarale kako izgleda vožnja pod uticajem umora ili u pijanom stanju, kao i simulator čeonog udara automobila.

Učenici ove škole su veoma angažovani, kako u obrazovnom procesu, tako i učešćem u manifestacijama i brojnim akcijama u Beloj Crkvi. Oko 250 učenika iz opštine Bela Crkva i iz drugih mesta trenutno pohađa Tehničku školu „Sava Munćan“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*