„Eko škola“ Škole plus u Beloj Crkvi

Škola plus u Beloj Crkvi kontinuriano radi sa decom i mladima u cilju podizanja ekološke svesti, unapređenja njihovog odnosa prema zaštiti životne sredine i održivom razvoju.

U okviru implementiranja programa pod nazivom „Naš lepi plavi Dunav“ podržanom od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, članovi programskog tima realizovali su niz edukativnih teorijskih radionica, glavna tema bila je Dunav, kao neprocenjivi prirodni resurs.

„Uz pomoć različitih metoda i tehnika, naša „Eko škola“ pokazala je veliku zainteresovanost mladih da se osposobe za odgovorno ponašanje prema životnoj sredini, a naročito prema Dunavu, kao velikom i značajnom prirodnom resursu. Polaznici radionica, nakon teorijskog dela o tome koje se sve vrste plovila kreću na Dunavu i o njihovom značaju, naučili su da naprave brodiće od papira, uz pisanje ekoloških poruka. Bili su veoma maštoviti i konkretni, a poruke su bile veoma snažne i edukativne. Planiramo da te brodiće i poruke pošaljemo niz Dunav, čitajući šta poručujemo. Na taj način podižemo svest o značaju obrazovanja u očuvanju i zaštiti dunavskog ekosistema“ – rekla je Jasmina Turutea predsednica „Škole plus“ Bela Crkva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*