Humanitarni bazar „Za Marinino bolje sutra“ od 23. do 25. jula u Gradskom parku

Humanitarni bazar Marina Veselinovic

Humanitarni bazar „Za Marinino bolje sutra“ održaće se od 23. do 25 jula u vremenskom periodu od 16 do 21 čas u Gradskom parku. Cilj je da se sakupi što više novca za lečenje naše sugrađanke Marine Veselinović.

Marina je rođena 1. februara 2013. godine kao treće dete u porodici. Trudnoća je bila održavana. Porođaj prirodan i težak. Beba je lepo napredovala, bila napredna. Poremećaj razvoja govora, razumevanja i pažnje, primećen je u drugoj godini. Marina je lečena u Zavodu za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju „Prof. Dr Cvetko Brajović“ gde joj je uspostavljena Dg. F83 (disharmoničan razvoj, zaostajanje ili odskakanje u razvoju određenih oblasti deteta).

Marina je krenula na razne terapije kako bi joj se zdravstveno stanje poboljšalo. Više puta je boravila u stacionaru sa programom stimulativnog rada sa decom sa problemima u razvoju, višegodišnjim logopedskim tretmanima i tretmanima psihoedukatora. Marina je napredovala, ali ne dovoljno da bi se osamostalila.

Tretman matičnim ćelijama bi Marini poboljšao stanje. Isti bi trebalo uraditi što pre. Marina je bez obzira na sve, jedna vesela devojčica kojoj malo nedostaje da bude kao njeni vršnjaci. Sredstva su joj potrebna za tretman matičnim ćelijama, rehabilitaciju, laboratorijske analize kao i za putne troškove i smeštaj.

Marinini roditelji su do sada lečenje finansirali sami i iscrpeli sve resurse – stoga se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu kako bi što pre krenula sa lečenjem.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*