Još jedna akcija dobrovoljnih davalaca krvi u Beloj Crkvi

Dobrovoljni davaoci Bela Crkva

Crveni  krst Bela Crkva u saradnji sa   Transfuziološkom službom iz Pančeva sproveo je četvrtu, ujedno  i poslednju ovogodišnju redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u Beloj Crkvi.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi je održana u Domu zdravlja “Bela Crkva”, u četvrtak i petak 19. i 20. oktobra.

„I ovoga puta belocrkvanski dobrovoljni davaoci krvi nisu razočarali. Odazvali su se na naš poziv da daju krv, i to u velikom broju. U oba dana ove akcije je pregledano 97 dobrovoljnih davalaca krvi. Odbijeno je iz raznih razloga 5 davalaca, a njih 92 je dalo krv.“ – kaže Vladimir Radonjić sekretar Crvenog krsta Bela Crkva.

Dobrovoljni davaoci Bela Crkva

Medicinska ekipa iz Transfuziološke službe Pančevo (na čelu sad dr. Svetlanom Drobnjaković i  dr. Gorganom  Ivković), su pohvalile odziv, kao i raspoloženje naših dobrovoljnih davalaca, koje je kao i uvek, bilo na nivou.

„Zahvaljujem se od sveg srca svim našim dobrovoljnim davaocima krvi, koji su se u tako velikom broju odazivali na ovu našu akciju davanja krvi. Takođe, se zahvaljujem direktorici Doma zdravlja “Bela Crkva” dr Slađani Lacmanović, kao i čitavom osoblju, jer su se i ovoga puta pokazali kao sjajni domaćini“- dodaje na kraju Vladimir Radonjić.

Dobrovoljni davaoci Bela Crkva

Dobrovoljno davanje krvi sa ciljem spašavanja ljudskih života je human čin i zasniva se na principima dobrovoljnosti, anonimnosti, neplaćenosti i solidarnosti.

1 Komentar

  1. Dr. Zeljka je odlican primer dobrovoljnog davaoca krvi koji bi trebalo mnogo vise slediti gradjani Bele Crkve i okoline i pozdravljam njenu resenost da dobrovoljno da krv jer ona kao zdravstveni radnik odlicno zna koliko je to mnogo znacajno.

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*