Još jedna humanitarna akcija u opštini Bela Crkva

U organizaciji lokalne samouprave opštine Bela Crkva, Mesne zajednice Kusić i KUD „Vukomir Vidić – Uča“, pokrenuta je još jedna akcija prikupljanja pomoći za krajeve koji su postradali u katastrofalnom zemljotresu u Hrvatskoj.

Donet je zaključak da je najpraktičnije da se pomoć prikuplja u konzerviranoj hrani, sredstvima za ličnu higijenu, kućnoj hemiji, toaletnom papiru i vlažnim maramicama, flaširanoj vodi i brašnu.

Pomoć bi bila isporučena stanovništvu u selu Donja Velešnja, opština Donji Kukuruzari, Republika Hrvatska, a akcija prikupljanja pomoći sprovodiće se od 15. do 24. februara ove godine u Spomen domu u Kusiću, Maršala Tita 2, svakog radnog dana od 15 do 18 časova.

„Meštani Kusića pamte poplave koje su zadesile naše selo 1976 godine. Tada su nam u pomoć pritekli stanovnici Donjeg Velešnja i to je nešto što se ne zaboravlja. Nakon toga usledilo je bratimljenje naša dva sela i uzajamne posete i druženja. Starije generacije su tu priču preneli nama mlađima i mi smo sada odlučila da im pomognemo u skladu sa našim mogućnostima. Pozivam sve ljude dobre volje da nam se pridruže u ovoj humanitarnoj akciji, kako bi bar malo pomogli ljudima koji su nama pomogli onda kada je to bilo najpotrebnije“ – rekao je Slađan Stanojev, predsednik Saveta mesne zajednice Kusić.

Za sva dodatna obaveštenja možete se obratiti na telefone 064/364-12-14 i 062/507-931.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*