Jubilarna lenta za Odred izviđača „Žarko Zrenjanin – Uča“ iz Bele Crkve

Jubilarna lenta

Na svečanosti povodom jubileja – 110 godina od pokretanja izvidjačke priče u Srbiji, koja je održana juče u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, učestvovale su i članice Odreda izviđača „Žarko Zrenjanin – Uča“ iz Bele Crkve, Katarina Radenković i Katarina Balan.

Na obeležavanju ovog značajnog jubileja, svim aktivnim odredima izviđača uručene su jubilarne lente.

Ove godine Savez izviđača Srbije proslavlja značaja jubilej, 110 godina postojanja i rada. Izviđači u Srbiji su najstarija aktivna organizacija neformalnog obrazovanja za decu i mlade u zemlji, koja kontinuirano sprovodi svoj program u preko 50 mesta u Srbiji i broji preko 3200 izviđača.

Odred izviđača „Žarko Zrenjanin – Uča“ iz Bele Crkve osnovan je 1955. godine, a tokom ovog perioda mnogobrojne generacije Belocrkvana stasale su u ovom udruženju i još uvek se pamti nezaboravno druženje širom Evrope.

Danas odred okuplja preko 70 dece i mladih, organizuje tradicionalno takmičenje u noćnom orjentiringu i neguje posebnu saradnju sa odredima izviđača iz Češke Republike. Sarađuju sa ostalim nevladinim udruženjima i učestvuje na mnogobrojnim manifestacijama u lokalnoj zajednici.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*