KPA „Bela Crkva“ na Otvorenom prvenstvu Vojvodine u brzinskom ronjenju i plivanju perajima

Otvoreno prvenstvo Vojvodine

Član Kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ Milan Perašević, učestvovao je otvorenom prvenstvu Vojvodine u brzinskom ronjenju i plivanju perajima u Novom Sadu, na zatvorenom bazenu SPENS-a, u organizaciji ronilačkog kluba „SHIP“.
Organizaciji takmičenja su podršku dali Savez za podvodne aktivnosti Vojvodine (SPAV), Savez organizacija za podvodne aktivnosti Srbije (SOPAS) i Grad Novi Sad (Uprava za sport i omladinu).

Predstavnik belocrkavanskih ronilaca, Milan Perašević takmičio se u dve discipline: 50m i 100m brzinsko plivanje perajima.

Milan PeraševićU brzinskom plivanju perajima na 50 metara, Milanu je izmakla medalja za delić sekunde – četiri takmičara su završila trku u istoj sekundi a u toj raspodeli Milanu je pripalo četvrto mesto sa postignutim rezultatom 22’16 od deset takmičara u toj disciplini.

Na trci 100m PP koja je odmah išla posle discipline 50m PP, Milan, bez dovoljno vremena za odmor, zauzima deseto mesto sa vremenom 01’01“.

Milan Perašević rođen je 22.09.1994. godine. Od 2002. godine član je Kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“. Redovno se takmiči u sledećim disciplinama: Daljinsko plivanje perajima (Maraton), brzinsko plivanje perajima, apneaške discipline (ronjenje na dah). Sertifikovan je ronilac sa dve zvezde kao i za ronjenje u zimskim uslovima (ronjenje pod ledom).

Milan je završio obuku za spasavanje na vodi u Centru za vanredne sitiacije Srbije u Beogradu, kao o obuku za pružanje prve pomoći u Crvenom krstu Vojvodine. Radio je kao spasilac na vodi na belocrkvanskim jezerima od 2013. do 2016. godine, na vršačkom jezeru i u Baošićima u Crnoj Gori. Za potreba Ministarstva unutrašnjih polova Srbije, Perašević je učestvovao i u akcijama pretrage terena pod vodom.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*