KPA „Bela Crkva“ u akciji čišćenja Gradskog jezera (VIDEO)

Volim reku, a ti

Pod okriljem Henkelove „Pro Nature“ linije proizvoda, u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS), nastavljen je ekološki projekat pod nazivom „Volim reku, a ti?“ koji je započet prošle godine, a koji obuhvata čišćenje vodenih bogastava naše zemlje.

U okviru ove akcije, proteklog vikenda članovi Kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“, zaronili su u Gradsko jezero sa namerom da sve ono što je nesavesnim ponašanjem pojedinaca završilo u njemu, iznesu na površinu i odlože na propisan način.

Akciju je podržala predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, kao i predsednica Saveza organizacije podvodnih aktivnosti Srbije Božana Ostojić.

Simić je istakla značaj ovakvih akcija, s obzirom na prirodne resurse kojima raspolaže opština Bela Crkva i apelovala na sve da čuvaju naše reke i jezera kao i zaštičena područja.

Ronioci koji su učestvovali u akciji kažu nam da na dnu jezera i nije bilo toliko otpada koliko su očekivali, s obirom da je u jeku turistička sezona i da ima nesavesnih pojedinca koji smeće bacaju u jezero. Izneli su na površinu nekoliko džakova – uglavnom prazne ambalaže od pića, limenke i plastične flaše.

Zajednička poruka članova Kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ i ronilaca kluba „Šip“ iz Novog Sada našim sugrađanima i gostima je da budu savesni i ostave jezero jednako čistim kao što su ga i zatekli, a oni će nastaviti sa čišćenjem dna i ubuduće. Ne samo kroz ovakve akcije, već i tako što pri svakom zaronu iznesu iz vode sve na šta naiđu, a što tu ne pripada. Kažu – „Ko će drugi ako ne mi? Ipak je ovo naše jezero“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*