Međunarodni uspeh podvodnih fotografa iz Bele Crkve

Marija Kerkez Aleksandar Pejcic

Marija Maša Kerkez i Aleksandar Pejčić, deo tima podvodnih fotografa Kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“, nakon uspešnog nastupa na Prvenstvu Srbije, ostvarili su značajan uspeh na Mareš – Međunarodnom podvodnom foto maratonu Kup 2022 na ostrvu Rab u Republici Hrvatskoj.

Na takmičenju je učestvovalo oko 120 takmičara iz 14 zemalja, a samo takmičenje predstavljalo je i nezvanično prvenstvo sveta, jer nije ograničavalo broj takmičara iz jedne zemlje. Konkurencija je bila izuzetno jaka, mnogim takmičarima iz Evrope je ovo bilo i izborno takmičenje za ulazak u reprezentaciju i kvalifikacija za Prvenstvo Evrope u oktobru mesecu.

Članica kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ Marija Kerkez, uz svog mentora Aleksandra Pejčića, uspela je da bude jedini takmičar iz Srbije koja se okitila medaljom i to bronzanom u kategoriji KREATIVA klasa kompakt aparata.

„Izuzetan uspeh naše takmičarke još jednom je Belu Crkvu doveo u žižu svetskog interesovanja, a nas koji vodimo klub da se potrudimo da stvorimo još bolje uslove našim takmičarima, jer svojim rezultatima to i zaslužuju. Sve čestitke Mariji Kerkez i Aleksandru Pejčiću“ – rekao je Dragan Perašević, predsednik KPA „Bela Crkva“.

Marijina fotografija nagrađena bronzanom medaljom

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*