Rastko Araškov osvojio drugo mesto na Republičkom takmičenju iz istorije

Rastko Araskov - takmicenje

Rastko Araškov iz Кusića, učenik prvog razreda Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole, osvojio je 2. mesto na Državnom takmičenju iz istorije.

Takmičenje je održano u Pirotu, a Rastko je od mogućih 40 bodova osvojio 39 i pokazao visok nivo znanja iz istorije. Ovo je bilo njegovo drugo takmičenje iz istorije na republičkom nivou, prošle godine je u Šapcu osvojio 1. mesto u kategoriji učenika osmih razreda.

Rastko Araškov je tokom pohađanja OŠ „Mara Janković“ Kusić išao na takmičenja od drugog do osmog razreda. Tada je osvajao prvo, drugo ili treće mesto na opštinskom i okružnom takmičenju iz srpskog jezika, na Književnoj olimpijadi, matematičkom takmičenju „Misliša“, te takmičenjima iz matematike, fizike, hemije, istorije, saobraćaja, a najveći uspeh je osvojeno prvo mesto na Republičkom takmičenju iz istorije.

Od Pokrajinske vlade Vojvodine dobio je nagradu „Talenti 2021“ za vrhunske rezultate postignute tokom školovanja i tokom protekle školske godine na takmičenjima.

Rastko Araskov takmicenje 1

Pored ovih takmičenja, Rastko je aktivan i u sportu i vanškolskim aktivnostima. Aktivno učestvuje u aktivnostima Pokreta Gorana Srbije. Na njihovim kvizovima, takmičenjima, kampovima i radionicama je uvek osvajao neko od prva tri mesta.

Rastko voli i da piše. On je prošle godine na republičkom literarnom konkursu osvojio 2. mesto.

Bio je Učenik generacije 2021. godine Osnovne škole „Mara Janković“ u Кusiću i sada je učenik Belocrkvanske gimnazije, gde i dalje vredno uči i radi.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*