Muzički dan festivala „Lepota različitosti“ (VIDEO)

Lepota razlicitosti 2019 dan 2

Drugi dan festival „Lepota različitosti“ održan je u sali Doma kulture u Kruščici, a obuhvatao je nastupe pevačkih društava, muzičkih sekcija i horova.

Muzički dan festival otvorila je predsednica Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine Ljiljana Stehlik.

Nastupali su dečiji hor „Radost“ Škole plus, pevačko društvo „Krajani“ Češke besede Bela Crkva, duvački orkestar KUD „Đorđe Košbuk“ – Grebanac, hor „Laudae“ iz Rešice (Rumunija), mešoviti Hor „Pastorala“ – Žabalj, gradski hor „Bella Musica“, hor „Harmonija“ iz Novog Sada i muzička sekcija ansambla „Visočan“ iz Hlinska (Češka Republika).

Publika je uživala u srpskoj, češkoj, rumunskoj, rusinskoj i ukrajinskoj narodnoj pesmi, a povedena pesmom, pevala je zajedno sa izvođačima dobro poznate narodne pesme.

Pokrovitelji ove manifestacije su Ambasada Republike Češke u Beogradu, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zejednicama, Opština Bela Crkva i Nacionalni savet češke nacionalne manjine.

4 Komentara

  1. Nedostaje najlepši video zapis sa tog Festivala „Lepote različitosti“ RKC „Harmonija“ pesma ukrajinska „Marusja“. Najuspešnije izvedena kompozicija.

  2. Nedostaje video zapis i Muzičke sekcije Ansambla „Visočan“ iz grada Hlinska (Češka Republika) i pesma koju su oni izveli: „Okolo Hradce“. Uživali smo svi dok smo je slušali u izvođenju ovog Ansambla.

    • Dragi gospodine, razumećete da smo u cilju pravljenja kraćeg i efektnijeg priloga, odabrali samo po jednu kompoziciju svakog od horova. Žao nam je ako su se Vama svidele kompozicije koje nisu na snimku, ali, razumećete da nismo mogli praviti prilog od dva sata dužine. Srdačan pozdrav, BC Info

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*