Na Agriko pijaci održan Sajam banatskih proizvoda (VIDEO)

Violeta Simic i Dumitru Ursu

Sajam banatskih proizvoda u okviru projekta „Izgradnja mreža pijaca u prekograničnom području Oravica – Bela Crkva“ održan je u subotu, 4. decembra, u novoj Agriko pijaci u Beloj Crkvi.

Sajmu su prisustvovali i gosti iz Rumunije, iz opštine Oravica, kao i predsednik opštine Ursu Dumitru. Učesnike sajma i goste iz Rumunije pozdravila je predsednica opštine Bela Crkva, Violeta Simić.

„Lepo je videti naše tradicionalne banatske proizvode na novoj pijaci i drago mi je što su sa nama i naši parteneri iz Oravice, koji su završili svoju Agriko pijacu. Projekt izgradnje pijace za nas je veoma značajan, doneo je kvalitet i poboljšanje prodaje i distibucije proizvoda u našoj opštini. Današnji dan pokazuje da je ovaj projekat opravdan, jer su zastupljeni tradiconalni proizvodi naših poljoprivrednika i udruženja i nadam se da će ih u budućnosti biti sve više. Biće mi drago da posetim pijacu u Oravicu i da nastavimo prekograničnu saradnju sa svim mogućnostima koje Evropske unija pruža nama kao opštinama koje su blizu“ – rekla je Simić.

Drugi Sajam banatskih proizvoda zakazan je za 11. decembar, na novoj poljoprivredno-prehrambenoj pijaci u Oravici.

„Tradicija naše saradnje je duga, a sada mi i vi imamo i zajedničko tržište, od koga će koristi imati obe naše zajednice. Zahvaljujem vam se na saradnji, za koju se nadam da će se nastaviti, i na brzini sa kojom ste sve realizovali. Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao dobru saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave opštine Bela Crkva i želeo bih da se to nastavi i na budućim projektima. Nadam se da će se uskoro granice ponovo otvoriti, da će sve biti kao pre, da će vaši meštani moći da dolaze na pijacu u Oravici, a naši na pijacu u Beloj Crkvi. Željno čekamo da i vi uđete u Evropsku Uniju, pa da više nemamo granica. Hvala vam puno na svemu i nadam se da ćemo nastaviti da radimo zajedno, na nekim sledećim projektima“ – istakao je predsednik opštine Oravica, Ursu Dumitru.

Talentovane i vredne dame udruženja žena sa područja opštine Bela Crkva – „Vredne ruke Bele Crkve“, „Dupljajska kolica“, „Praktične Crvenčanke“, „Jasenovčanke“, „Palanačkim šorom“, „Trešnjar Kaluđerevo“, „Mustre“, „Dan i noć Vračev Gaj“ i „Grebenački miraz“ prezentovale su tradiciju Banata koja živi kroz stare zanate i kulinarske tajne koje se prenose s generacije na generaciju.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*