Najbolji paprikaš se kuva u Češkom Selu (VIDEO)

Češko Selo, iako jedno od najmanjih sela u Vojvodini, iz godine u godinu postaje sve više prepoznatljivo kao turistička destinacija zahvaljujući gastronomskoj manifestaciji „Paprikašijada“.

Ovogodišnje tradicionalo takmičenju u kuvanju najboljeg pilećeg paprikaša privuklo je veliki broj ekipa, tako da se krčkalo više od 30 kotlića sa dobro začinjenom piletinom. Organizator ove gastronomske manifestacije je Češka Beseda Češko Selo, pod pokroviteljstvom Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine.

„Ove godine imamo 33 prijavljene ekipe, dosta gostiju je došlo iz okolnih opština i gradova, kao i turisti iz Češke Republike. Ove godine manifestacija je prevazišla lokalne okvire, veoma je vesela i pozitivna atmosefera, selo živi i to je bio naš cilj“ – rekao je predsednik Češke Besede Češko Selo Jovica Pal.

Žiri je imao težak zadatak da izabere najbolji paprikaš, a organizatori su, uz pomoć sponzora, obezbedili lepe nagrade. U jakoj konkurenciji, priznanje za najbolji paprikaš je odnela ekipa „Zemljoradnička zadruga Kruščica“, drugo mesto ekipa Češke Besede Vršac i treće mesto ekipa „Para.Pet“ iz Češke Republike.

Zajednički utisak svih takmičarskih ekipa i gostiju je da specifičan ambijent Češkog Sela, netaknuta priroda, lepo druženje i dobra organizacija čine ovu manifestaciju jedinstvenom i najvećom takve vrste u ovom delu Južnog Banata.

Paprikasijada Cesko Selo 2022

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*