Najnovije mere: Zabrana kretanja od subote u 13 do ponedeljka u 5 časova ujutru

Aleksandar Vucic
Foto: Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas na konferenciji za štampu nove odluke o zabrani kretanja, u cilju suzbijanja korona virusa, gde je rekao da je odlučeno da se deo mera pooštri, a deo olakša.

„Prva mera je da zabranimo kretanje od 13 sati u subotu do ponedeljka ujutru. Nama su vikendi pravili najveće probleme. Ova zabrana ne važi za penzionere koji nedeljom ujutru od 4 do 7 časova idu u nabavku. Druga mera je da ne može više od dvoje ljudi da se okupi na javnom mestu, to stupa od večeras i treća mera, koja važi od subote večeri, od 23 do 1 sat, biće dozvoljena šetnja kućnih ljubimaca, i to najdalje do 200 metara od mesta stanovanja“ – rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je objasnio da su vikendi uvek pravili najveće probleme, zbog čega je doneta ova mera, ukazavši na to da se ostavlja dovoljno vremena građanima da kupe sve što im treba za vikend, a da onda sede u kućama.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici preporučila svim poslodavcima da zaposlenima koji se nalaze u samoizolaciji, ili su pozitivni na virus, obezbede pravo na naknadu zarade u visini od sto odsto.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*