Nikada više dece u pravoslavnim hramovima na teritoriji opštine Bela Crkva (VIDEO)

Bela Crkva Sveti Sava paketici

Povodom obeležavanja dana Svetog Save, Opština Bela Crkva u saradnji sa sveštenstvom i Crkvenim opštinama na teritoriji belocrkvanske opštine, obezbedila je paketiće za sve mališane. Lokalna samouprava darivala je oko 600 slatkih paketića, a u pravoslavnim hramovima na teritoriji opštine Bela Crkva nije bili nikada više dece nego ove godine prilikom proslave Dana Svetog Save.

U Hramu Svetih Apostola Petra i Pavla u Beloj Crkvi, svetu liturgiju služili su starešina hrama protojerej Janko Cicka i protonamesnik Aleksandar Stanojlović.

Starešina hrama svetih apostola Petra i Pavla protojerej Janko Cicka iskazao je svoju zahvalnost svima koji su pomogli u obeležavanju praznika Svetog Save, a posebnu zahvalnost uputio je opštini Bela Crkva, jer već drugu godinu zaredom konkursom za crkve i verske zajednice pomaže u obnovi pravoslavnih hramova u čitavoj opštini.

„Čestitam praznik svima, našoj deci ponajviše i želim da se zahvalim opštini Bela Crkva koja je obezbedila paketiće za svu decu koja su se prijavila, kako ovde u Beloj Crkvi tako i u svim crkvama na teritoriji naše opštine. Našoj deci i našem narodu želim sretan praznik, uz želju da se narednih godina sve više okupljamo, jer je to pečat našeg naroda i naš lični, da se u hramu zahvalimo Bogu i Svetom Savi“ – rekao je Cicka.

Prazniku Svetog Save posebno se raduju deca, a i ove godine uz pomoć svojih roditelja i učitelja naučili su pesmice posvećene prvom srpskom arihepiskopu i time dokazali da nastavljaju put Svetosavlja, čuvajući tradiciju duboku ukorenjenu u našem narodu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*