Novi sanitarni čvor, rasveta i kuhinja u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Beloj Crkvi (VIDEO)

U najvećoj osnovnoj školi u Beloj Crkvi, OŠ „Žarko Zrenjanin“, urađena je rekonstrukcija sanitarnog čvora uz finansiranje Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

„Na osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, odobrena su nam sredstva u iznosu od 1.450.000,00 dinara za rekonstrukciju toaleta za devojčice i dečake, koji koriste učenici od prvog do četvrtog razreda naše škole. U okviru projekta, urađena je zamena vodovodno-kanalizacione mreže, ugradnja novih sanitarija, kao i molersko farbarski radovi. Projekat je realizovan tokom zimskog raspusta i završen 11. februara“ – rekao je direktor škole Nenad Jokanović.

U okviru projekta, izvršena je i zamena ulaznih vrata na objektu u ulici Jovana Cvijića. U matičnoj zgradi škole urađena je i sanacija školske kuhinje, kao i postavljanje nove led rasvete.

„Uz podršku lokalne samouprave opštine Bela Crkva, tokom 2021. godine urađena je i adaptacija školske kuhinje kao i zbornice. Ova ulaganja su doprinela da svi higijensko-zdravstveni standardi budu ispunjeni prilikom podele užine našim đacima. Takođe, po projekti energestke efikasnosti, izvršena je zamena rasvete. Naime postavljena je nova led rasveta u četiri učionice, informatičkom kabinetu, kancelarijama i hodnicima u matičnoj zgradi škole. Ovo je bila samo prva faza projekta, a tokom letnjeg raspusta planiramo i realizaciju druge faze projekta, u kojoj će biti kompletirana zamena rasvete u školi“ – dodao je Jokanović.

OS Zarko Zrenjanin toaleti

Ovim radovima znatno su unapređeni sanitarno-higijenski uslovi, kako za đake, tako i za nastavnike OŠ „Žarko Zrenjanin“.

„Lokalna samouprava opštine Bela Crkva konstatno radi na poboljšanju obrazovnog sistema u našoj opštini. Osim ovih radova u OŠ „Žarko Zrenjanin“, radiće se i u drugim školama naše opštine, od rekonstrukcije fasada, do sanacije sanitarnih čvorova. Posebno bih naglasila i angažovanje tri lična pratioca u ovoj, ali i u ostalim školama, gde je primetan napredak i uspeh u radu ovih učenika“ – rekla je predsednica Sveta za obrazovanje opštine Bela Crkva Zorica Burmudžija.

Kontinuiranim ulaganjem u školske objekte na teritoriji opštine Bela Crkva stvaraju su bolji i bezbedniju uslovi za boravak dece u školama i unapređuje se i sam obrazovno vaspitni proces.

1 Komentar

  1. Veoma mi je drago sto je i to uradjeno jer sam i ja kao dete isao u tu osnovnu skolu i odlicno se secam kako je to izgledalo pre 20 i vise godina unazad i pozdravljam i podrzavam svaku rekonstrukciju i u skoli i celom gradu u celini.

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*