Novi sterilizator u Domu zdravlja „Bela Crkva“

Preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo  Dom zdravlja „Bela Crkva“  dobio je autoklav aparat za centralnu sterilizaciju zapremine 85 litara.

Direktorka Doma zdravlja „Bela Crkva“ dr Slađana Lacmanović istakla je važnost i prednosti novog aparata za centralnu sterilizaciju.

„Ovo je još jedan dobar vid saradnje sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo i lokalnom samoupravom. U proteklom periodu ostvarili smo mnogo toga u pogledu nove medicinske opreme kao i u obnovi voznog parka.Sada smo nabavali i aparat za centralnu sterilizaciju čija je vrednost oko 4 miliona dinara. Značaj  ovog aparata višestruki – efikasniji rad, modernizacija kao i velika ušteda. Ranije smo morali da plaćamo dodatnu kontrolu sterilizacije,a sada imamo potpuno bezbednu sterilizaciju u našoj ustanovi što posebno znači i u ovim izazovnim vremenima pandemije kovida 19.“- kaže Lacmanović.

Centralni sterilizator je osnova za svaku zdravstvenu ustanovu i ovaj aparat će značajno povećati funkcionalnost i efikasnost Doma zdravlja „Bela Crkva“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*